Uzrok raka

Komplementarni pristup liječenju

Moderatori/ce: Modelni organizam, Ivanicapeca

Uzrok raka

PostPostao/la DarkoV dana uto svi 20, 2008 1:36 am

Drustvo bok,
svima zelim mnogo zdravlja i sreće.

Cesto dolazim na web stranice udruge jer imaju najviše podataka o raku na webu na hrvatskom jeziku. I to onih podataka koje tako jako trebaju oboljeli od raka (a drugdje ih je tesko naci).

Ovih dana zavrsavam prevodjenje jedne sveobuhvatne knjige o raku (o kojoj se knjizi radi ne smijem reci zbog zabrane reklamiranja) koja na drugaciji nacin govori o uzrocima i lijecenju raka. A nije ta knjiga jedina koja je zasluzna za moje sadasnje razumijevanje raka.
U razgovoru sam se s Fajtericom dogovorio da iznesem nesto vise o tome. A kada sam zbog prijevoda knjige svratio do podforuma o Hodgkinovom limfomu, odgovorio sam svojim postom na iznesena svjedocanstva o simptomima (slijede izvadjeni citati nekoliko forumasa):

Daniela, Hodgkinov limfom:
Sve je pocelo tako da sam prije 5 godina primjetila strahoviti svrab u predjelu podkoljenica i ruku. Posjecivala sam dermatologe koji su mi prepisivali razne kreme i tablete, sve cisti kortikosteroidi. Dijagnoze su bile od gljivica, preko alergija do dehidracije koze.

Ivanicapeca, Hodgkinov limfom kod prijateljice:
Uglavnom, toj mojoj frendici je to počelo kao neka bol u grlu, ako se dobro sjećam, pa su je sopali antibioticima. Otisli smo bili na more i tamo su joj se povukli ti simptomi.

Daniela:
U ovome tekstu si spomenula jednu veoma interesantnu stvar. I meni je sa svakim odlaskom na more svrab prolazio da bi se sa povratkom kuci ponovo vratio. Ja sam recimo svojoj dr. to spomenula no nije reagirala. Dermatologu sam to spomenula i njemu je to samo bila olaksica da kaze da su to gljive koje tako reagiraju na jod. Znaci niko mi nije dao odgovor zasto je do toka doslo.

Branka:
Simptom bolesti i relapsa bolesti mi je uvijek iskljucivo onaj nepodnosljivi svrab!

Branka:
Nakon sto mi prvi ciklus kemoterapije LVPP nije pokazao nikakav pomak, odluceno je da krenem na terapiju Gemcitabinom (Gemzar).
Drasticno sam promijenila prehranu (makrobiotika) i hrabro krenula s
novom terapijom, koja je djelovala!!!

Branka:
Nazvala sam par ljudi i rekli su mi da mogu podizati leukocite ribljim uljem i Lindt cokoladom sa 85% kakaa (preporuka nekog homeopata).
Vratila sam se kuci i u cetvrtak krenula sa: pila sam Zelenu Magmu, riblje ulje, Spirulinu, BioBran, pojela par kockica cokolade, dodavala u svoju hranu dosta algi, sezama... Svega sto sam stigla.
Kada sam u petak ujutro uzela nalaz samo sam rekla "ovo nije moj nalaz!" Tata mi se smijao.. Nisam ni sama znala da se to moze tako brzo podici...

Ono sto sada znam, a u sto se uklapaju ova svjedocanstva je slijedece:
RAK NIJE BOLEST DEFEKTNIH GENA, VEĆ JE TO SLOZENA BOLEST KOJA SE SASTOJI OD:
1. oslabljenog organizma zbog lose prehrane (uglavnom je to industrijski preradjena hrana, "mrtva" hrana),
2. gljivica/mikroba koje i inace zive u nasem organizmu i jedva docekaju nas oslabljeni organizam (danas se vec govori o nanomikrobima) - a ne smijemo zaboraviti ni parazite,
3. emocionalnog stresa koji nas natjera da puknemo na najslabijoj karici.
Kad se tome dodaju još otrovi iz okoline, strah i nesigurnost, lijekovi (antibiotici), cjepiva, smanjena fizicka aktivnost (premalo znojenja i premalo strujanja limfne tekucine), premalo fitoelemenata, premalo boravka na Suncu; pomalo se popunjava dijagnosticka slika, ali sam siguran da ima jos toga.

Zasto uz silne milijarde znanstvenici jos nisu dosli do lijeka za rak? Zato sto nisu dobro postavili teoriju, jer uzrok raka nije defektni gen i krivim se oruzjem napada tumor.
Osim toga, odstranjenje tumora ne oznacava i izlijecenje. Zato se tumor kao simptom tako cesto vraca, jer nije izlijecen uzrok koji i dalje plamsa u organizmu oboljelog.

Kako izlijeciti rak? Na bacanjem atomskih bombi na simptom, vec sveobuhvatnim mjerama kao sto su:
1. pravilna prehrana (da, naravno da navijam za uljno-proteinsku prehranu doktorice Johanne Budwig),
2. detoksifikacija organizma (putem želuca antimikoticima i antiparaziticima, kroz usnu šupljinu grgljanjem nerafiniranog suncokretovog ulja - ayurveda, preko kože izvana znojenjem, a kroz cetvrti znacajni pristup nasem organizmu - kroz debelo crijevo, omrazenim klistirima - soda bikarbona, laneno ulje, kaveni klistir; jedino putem pluća ne znam kako da se cistimo),
3. mentalnim jačanjem i pumpanjem pozitivne energije (zasto bi inace klaunovi isli po bolnickim hodnicima?).
Osim toga suncanje, promjena negativne okoline, konzumacija ekoloških proizvoda, odlazak na odmor - bijeg od problema, smijanje, dobro raspolozenje,...

Zanimljivo je kako su se mnogima s Hodgkinovim limfomom simptomi smanjili kad su otisli na more (na ljetovanje), a to je upravo to: manje briga, morska voda i zrak (zdravije okruženje u kojem ima vise minerala i nezagadjenog okolisa - gdje ce se zagaditi kada stalno puse neki vjetar), a postoje istrazivanja u kojima su ispitivani morski organizmi da li obolijevaju od raka, i nikada nisu nasli niti jedan tumor kod kitova, delfina i morskih pasa; zato jer su oni stalno u vodi koja je bogata mineralima. A sto mi jedemo danas: ako i pojedemo nesto voca i povrca onda je ono uzgajano s NPK gnojivima i vise u tlu nema ostalih prijeko potrebnih minerala.

Ono sto je tesko je kako se samodisciplinirati i voditi lijecenje sami na sebi kad nemamo iskustva. Kako reagirati pribrano i disciplinirano kad nam je zivot u pitanju? Veliki problem je sto nema dovoljno iskusnih terapeuta u nasoj okolici. Takvi holisticki lijecnici bi bili neophodni u nasem drustvu, jer je ocito kako takozvana konvencionalna (alopatska) medicina nema puno odgovora na bolesti danasnjice.

Jedino sto mozemo činiti je traziti, pitati, logicki razmisljati i odluciti se za najbolji put koji u datom trenutku mozemo odabrati. Zato je idealan medij internet koji u djelicu sekunde moze pruziti informacije (kako dobre, tako nazalost i lose). Ali sada bar postoji nacin pomocu kojeg niti jedna informacija vise ne moze ostati skrivena (sve dok se ne uvede cenzura).

Istrazujte i pitajte, odgovora sigurno ima.
Zelim vam srece :) , ljubavi PDT_Love_07 i smijeha :lol: ,
Darko
DarkoV
Skoro pa član obitelji :)

Re: Uzrok raka

PostPostao/la fajterica dana uto svi 20, 2008 8:51 am

DarkoV je napisao/la:Ono sto sada znam, a u sto se uklapaju ova svjedocanstva je slijedece:
RAK NIJE BOLEST DEFEKTNIH GENA, VEĆ JE TO SLOZENA BOLEST KOJA SE SASTOJI OD:
1. oslabljenog organizma zbog lose prehrane (uglavnom je to industrijski preradjena hrana, "mrtva" hrana),
2. gljivica/mikroba koje i inace zive u nasem organizmu i jedva docekaju nas oslabljeni organizam (danas se vec govori o nanomikrobima) - a ne smijemo zaboraviti ni parazite,
3. emocionalnog stresa koji nas natjera da puknemo na najslabijoj karici.
Kad se tome dodaju još otrovi iz okoline, strah i nesigurnost, lijekovi (antibiotici), cjepiva, smanjena fizicka aktivnost (premalo znojenja i premalo strujanja limfne tekucine), premalo fitoelemenata, premalo boravka na Suncu; pomalo se popunjava dijagnosticka slika, ali sam siguran da ima jos toga.

Zasto uz silne milijarde znanstvenici jos nisu dosli do lijeka za rak? Zato sto nisu dobro postavili teoriju, jer uzrok raka nije defektni gen i krivim se oruzjem napada tumor.
Osim toga, odstranjenje tumora ne oznacava i izlijecenje. Zato se tumor kao simptom tako cesto vraca, jer nije izlijecen uzrok koji i dalje plamsa u organizmu oboljelog.
Darko

Ne bih se složila s tobom, barem ne u definiciji raka. Kod raka se radi upravo o oštećenju stanične DNK. Oštećeni geni uzrokuju rak. Međutim, pitanje je što je uzrokovalo oštećenje gena?

Nasljeđe, stres, prehrana, zračenje, onečišćenje, kemikalije, vanjski čimbenici... sve po malo.
Ja osobno vjerujem u medicinu, vjerujem i u kvalitetnu prehranu... Međutim, da samo kvalitetna prehrana može izlječiti rak - to ne vjerujem. Ali to je samo moje mišljenje.
fajterica
Site Admin

PostPostao/la DarkoV dana sub lip 07, 2008 3:39 pm

fajterica je napisao/la:Ne bih se složila s tobom, barem ne u definiciji raka. Kod raka se radi upravo o oštećenju stanične DNK. Oštećeni geni uzrokuju rak. Međutim, pitanje je što je uzrokovalo oštećenje gena?

Nasljeđe, stres, prehrana, zračenje, onečišćenje, kemikalije, vanjski čimbenici... sve po malo.
Ja osobno vjerujem u medicinu, vjerujem i u kvalitetnu prehranu... Međutim, da samo kvalitetna prehrana može izlječiti rak - to ne vjerujem. Ali to je samo moje mišljenje.

Kad sam napisao da su gljvice/mikrobi/paraziti uzročnik raka koji se manifestiraju kao tumor na oslabljenom supstratu (organizmu) koji se nije kvalitetno hranio, a tek nakon snažnog i iznenadnog emocionalnog stresa; mislio sam da će se više forumaša javiti i krenuti u diskusiju.

Znao sam da će se Fajterica javiti zato jer je ona predana osoba i željna odgovora. Ali kako se nitko drugi nije javio dolazim do mogućih slijedećih zaključaka:
1. ili se svi slažu sa mnom
2. ili ono što sam napisao je potpuna glupost i ludost, i nema se smisla naprezati kako bi se otipkao odgovor.

Ali što vrijeme više odmiče, ja svakim danom nešto novo saznajem, i sve sam uvjereniji da ono što pišem, da je istina! Mi, ljudi smo zaraženi mikroorganizmima (ali i teškim metalima) koji se razvijaju jer je naš organizam oslabljen. Zato je rješenje u čišćenju našeg tijela od "malih napasti". Iskustva ljudi pokazuju da kad ih se riješe, da nestaju i simptomi bolesti (a i same bolesti). Dakle trebamo otkiseliti tijelo jer male napasti uživaju u lagano kiselom i djelomično anaerobnom okruženju.

Lijepi pozdrav svima, Darko
DarkoV

PostPostao/la donna dana sub lip 07, 2008 10:18 pm

Pozdrav Darko,
ova tvoja teorija mi je otvorila oči ali me i uplašila, nedavno mi se mama teško razboljela i razdoblje prije nego se razbolila nekoliko godina prije bi dobila osip na laktovima ruke što bi je jako svrbilo te bi iznenada nestalo, iz tvojeg prijašnjeg posta vidim neku poveznicu između osipa i kasnijeg nastanka bolesti, problem broj 2 je moj, zadnje dvije godine meni ispod potkoljenice i zgloba noge pojavljuje se osip koji iznenada nestane i sad me pomalo strah...
donna
Prijatelj

PostPostao/la DarkoV dana ned lip 08, 2008 12:13 am

donna je napisao/la:Pozdrav Darko,
ova tvoja teorija mi je otvorila oči ali me i uplašila, nedavno mi se mama teško razboljela i razdoblje prije nego se razbolila nekoliko godina prije bi dobila osip na laktovima ruke što bi je jako svrbilo te bi iznenada nestalo, iz tvojeg prijašnjeg posta vidim neku poveznicu između osipa i kasnijeg nastanka bolesti, problem broj 2 je moj, zadnje dvije godine meni ispod potkoljenice i zgloba noge pojavljuje se osip koji iznenada nestane i sad me pomalo strah...

Bok Donna,
nikako ne bih htio niti jednu osobu uplašiti. Treba hrabro gledati problemima u oči i biti na oprezu. Strah je sastavni dio stresa, onog stresa koji dovodi do bolesti, a kod snažnijih stresova i do raka. Dr. Ryke Hamer jedino u stresu vidi uzrok raka (npr. pušači ne obolijevaju od raka zbog toga što puše, nego zbog toga što svi govore kako se od pušenja dobiva rak, te se onda oni preplaše). Ne čini mi se da je to jedino ispravno, čini mi se da je bolest sastavljena od više dijelova (puzzle), pogotovo što ima dovoljno dokaza kako od raka obolijevaju i ljudi koji spavaju iznad podzemnih vodotokova (a što nisam spomenuo prije kao mogući uzrok raka). Ali nisam ja dovoljno pametan i niti izdalek nemam iskustva kao dr. Hamer, koji je uspješan u liječenju od 90 do 95%.

S druge strane to nesretno pušenje svakako unosi zračenje u neku osobu (ionizacija), uništava zalihe vitamina C (koronarne i srčane bolesti) i stvara zaliveni sloj na putu prolaska dima (ždrijelo, grkljan, jednjak, dušnik, pluća) i time sprječava protočnost tjelesnih tekućina. Nevezano za problem pušenja, mnogi smatraju kako je ta neprohodnost ili neprotočnost kanala bitan uzrok raka dojke, raka prostate, raka testisa i raka drugih unutrašnjih organa).

Kao jedna značajna prepreka nastanku bolesti je emocionalna stabilnost osobe, njena čvrstina, koja se može postići vjerom (molitve), meditacijama, vizualizacijama i drugim mogućnostima rada na sebi. Ne bi inače dr. Meneage Ogilvie iz Londona još 50-ih godina zaključio kako: "Sretan čovjek nikada ne obolijeva od raka". Poznato je kako religiozni ljudi žive dulje od drugih.

Te male bolesti (atletsko stopalo, candida kod žena, možda tvoj osip koji spominješ, ...) koje su danas tako raširene mogu biti nekakav prekursor velikih bolesti (dijabetesa, raka, ...). Danas se često ta nesretna candida proziva kao uzročnik velikih bolesti. Da li je to samo candida ili njoj slične gljivice još nije utvrđeno, vjerojatno je da ima više sojeva kolonija koje se razvijaju a najveći problem s njima je njihova promjena oblika (pleomorfizam). Jedan pametan čovjek je tako ostao neprihvaćen, dr. Günther Enderlein koji je između dva svjetska rata istražio kako u njihovom razvoju postoji čak 14 različitih oblika. Malobrojni su kao on mogli vidjeti te mikrobe jer su, čini se, odbijali koristiti mikroskope tamnog polja (dark field) ili samostalno konstruirane mikroskope (Royal Rife, Gaston Naessens).

Naravno da su mnogi pokušali postići kod laboratorijskih životinja da se zaraze rakom (putem krvi oboljelog), ali nisu uspjeli, jer nisu bila ispunjena dva druga uvjeta: oslabljeni organizam i stres. Ali ipak jednom je čovjeku, koji je kasnije dobio Nobelovu nagradu, to uspjelo (dr. Johannes Fibiger, Nobel 1926). On je još 1913.g. zarazio laboratorijske miševe s konjskim parazitima, te su oboljeli od raka. Kako mu je to uspjelo? Miševi su živjeli prethodno u skladištu šećera (a ne kao uobičajene laboratorijske životinje, da su kontroliranog podrijetla - uzgojeni). Miševi su zakiselili svoj organizam i zato se tako jako sumnja da je šećer pripomogao današnjoj epidemiji raka. Predviđanja su da će svaki drugi amerikanac i svaki treći hrvat oboliti od raka za vrijeme svog života. A meni se čini kako to nisu predviđena već sadašnjost. Uzmite brojku da danas godišnje od raka obolijeva 20.000 hrvata, pomnožite s 75 godina (prosječna dob) i dobit ćete cifru 1.500.000 što je skoro trećina od 4.600.000 stanovnika Hrvatske.

Ono što nas može spasiti od bolesti je jedino znanje. Zato čitajte, tražite po internetu, logički zaključujte i ne dajte se zabljesnuti autoritetima. Poznato je da svatko sam može više napraviti za svoje zdravlje od bilo kojeg liječnika. A vi poznajete sebe najbolje, zar ne?

Lijepi pozdrav, Darko
DarkoV

PostPostao/la Daniela dana čet srp 29, 2010 12:59 pm

Postovani Darko,

Tek sada sam vidjela ovu temu na forumu :oops: pa reko da i ja kazem koju.
Vidim da si koristio par recenica i iz mojih postova, ali mi je zao sto si izuzeo neke stvari, jer se izgubio kontekst. Kao prvo moram te uputiti da kod Hodkgins limfoma postoje promjene na organizmu koje sugerisu da se radi o mogucem limfomu a to su ili povecana tjelesna temperatura ili bezrazlozno gubljenje na tezini ili nocna znojenja ili svrab na kozi, sto kod drugih tumora nije slucaj. Svi siptomi ne moraju biti zastupljeni u svakom slucaju. U mom slucaju je bio zastupljen samo svrab, zbog kojeg su u stvari doktori lutali sa dijagnozom. Dermatolozima je najlakse reci da se radi o urtikariji i da daju kortikosteroide, sto se u mom slucaju i desilo, jer je prva dijagnoza kod dermatologa bila upravo to. Druga dijagnoza je bila gljivicno oboljenje, jer sam uzgred rekla doktoru da mi se na moru svrab smirio, pa je on tipovao na jod u moru i zraku, dao mi kreme i kremice protiv gljiva i nista, nije pomoglo. Kasniji bris je pokazao da nema nikakvih naznaka bilo kakvom gljivicnom oboljenju.

Ne kazem da se u nekim stavkama iz tvoga posta ne slazem, barem sto se tice nezdrave hrane i emocionalnih stresova, ali mi je ipak malo cudno, moram priznati, ovo vezano za gljivice. U ovom ogromnom lancu raznih karcinoma uhvatio si se Hodkgina koji svrab na kozi ima u spisku svojih simptoma, da bi dokazao tu teoriju. A sta je sa ostalima :?:
Zadnja izmjena: Daniela; pet srp 30, 2010 7:21 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
Ako je pas najbolji covjekov prijatelj, onda je pas u velikim problemima.
Daniela
Prijatelj

PostPostao/la biljana dana čet srp 29, 2010 10:41 pm

Daniela molim te reci mi gde je svrab i dal je uopšte bio lociran negde? Naime mene već par meseci svrbi i izlaze neke ranice na desnoj ruci a najviše na kažiprstu.Doktoricam mi je dala kremu na bazi kortikosteroida i iste i da pijem i trenutna situacija je bila dobra al evo sad je opet krenulo.
Hvala unapred.
Pozdrav
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
biljana

PostPostao/la Daniela dana pet srp 30, 2010 7:19 am

biljana je napisao/la:Daniela molim te reci mi gde je svrab i dal je uopšte bio lociran negde? Naime mene već par meseci svrbi i izlaze neke ranice na desnoj ruci a najviše na kažiprstu.Doktoricam mi je dala kremu na bazi kortikosteroida i iste i da pijem i trenutna situacija je bila dobra al evo sad je opet krenulo.
Hvala unapred.
Pozdrav

Svrab je bio lociran u predjelu podlaktica, listova, usnih skoljki. Nije bilo nikakvih ranica nego je izgledalo kao crveni osip, ranica nije bilo. Sa vremeno je na tim mjestima koza izgledala kao odrvenjela, kao da je dehidrirala i dosta je licilo na ekcem. Trebalo je cesati zaista krvnicki da bi se na tim mjestima pojavile bilo kakve ranice.

Pozdrav
Ako je pas najbolji covjekov prijatelj, onda je pas u velikim problemima.
Daniela
Prijatelj

PostPostao/la Ivanicapeca dana pet srp 30, 2010 11:21 am

biljana je napisao/la:Daniela molim te reci mi gde je svrab i dal je uopšte bio lociran negde? Naime mene već par meseci svrbi i izlaze neke ranice na desnoj ruci a najviše na kažiprstu.Doktoricam mi je dala kremu na bazi kortikosteroida i iste i da pijem i trenutna situacija je bila dobra al evo sad je opet krenulo.
Hvala unapred.
Pozdrav

Draga imaš dishidrozu. Nije to ništa maligno i čim se uslijed nekih promijena u tijelu poremeti pH kože, pojave se. Meni je bilo vezano za psihički stres i konstantno močenje ruku. Ne ide to drukčije nego s kremicama i promjenama u životu.
Kroz trnje do zvijezda.
Ivanicapeca
Site Admin

PostPostao/la biljana dana pet srp 30, 2010 12:17 pm

Daniela je napisao/la:
Hvala unapred.
Pozdrav

Svrab je bio lociran u predjelu podlaktica, listova, usnih skoljki. Nije bilo nikakvih ranica nego je izgledalo kao crveni osip, ranica nije bilo. Sa vremeno je na tim mjestima koza izgledala kao odrvenjela, kao da je dehidrirala i dosta je licilo na ekcem. Trebalo je cesati zaista krvnicki da bi se na tim mjestima pojavile bilo kakve ranice.

Pozdrav

Hvala puno PDT_Love_04 .
Ja zaista mnogo češem pa iznova provociram ranice.

Pozdrav
biljana

PostPostao/la biljana dana pet srp 30, 2010 12:20 pm

Ivanicapeca je napisao/la:
Hvala unapred.
Pozdrav

Draga imaš dishidrozu. Nije to ništa maligno i čim se uslijed nekih promijena u tijelu poremeti pH kože, pojave se. Meni je bilo vezano za psihički stres i konstantno močenje ruku. Ne ide to drukčije nego s kremicama i promjenama u životu.

Ivana hvala na odgovoru.
I meni se situacija pogoršava kad kvasim ruke pa sam kupila rukavice a od njih mi je još gore jer se ruke potpare i Dr. je rekla da ispod njih stavljam još jedne sašivene od pamuka.

Ah,što se tiče promene u životu,čuj trudim se al slabo ide.

Hvala još jednom.
biljana

PostPostao/la Ivanicapeca dana pet srp 30, 2010 1:16 pm

biljana je napisao/la:
Ivanicapeca je napisao/la:
Hvala unapred.
Pozdrav

Ivana hvala na odgovoru.
I meni se situacija pogoršava kad kvasim ruke pa sam kupila rukavice a od njih mi je još gore jer se ruke potpare i Dr. je rekla da ispod njih stavljam još jedne sašivene od pamuka.

Ah,što se tiče promene u životu,čuj trudim se al slabo ide.

Hvala još jednom.

Ja sam kupila perilicu suđa i sve trpam u nju, dok se ne napuni. Nema šanse da bi više i za žličicu ruku smočila. Sad sam OK. Probaj mast Diprogenta, ona je isto kortizonska. Meni je jedino to pomagalo i prošlo je fala bogu.
I mijenjaj život gdje god možeš na bolje. Stres je sigurno jedan od okidača za rak.
Kroz trnje do zvijezda.
Ivanicapeca
Site Admin

PostPostao/la biljana dana pet srp 30, 2010 9:11 pm

Uf,gde me nadje :D .Sad bi ti moj muž rekao "nije žvaka za seljaka", jer ja imam mašinu al je slabo koristim :oops: .
Hvala ti za kremu,sigurno ću je isprobati pa šta Bog da.A što se tiče stresa,neznam šta reći jer je svaki dan neko novo sranje.Evo i danas mi se sestra javlja da je hitno sa sinom otišla u dečiju bolnicu jer joj se čini da mu je buknuo jedan mladež i sva sreća je što taj Dr. radi u nedelju pa će mu ga odstraniti i onda predstoji čekanje rezultata :roll: .Imam ut :roll: isak da se ceo svet okomio na mene i stvarno mi je potreban dobar terapeut da mu se malo izjadam.

Ljubim te i zahvaljhujem za svaki tvoj savet PDT_Love_05 .
biljana

PostPostao/la BigLima dana čet kol 12, 2010 9:58 pm

..mislim da DarkoV ima pravo.Kod ostecene stanice ukoliko se nemoze poraviti dolazi do takozvanonog samo unistenja , ako se to ne dogodi dolazi do promjene DNA kao sto kaze Ivanica. Te stanice pocinju tada svoj zivot, vrlo su inteligentne uspjevaju zavarati imunski sistem, napraviti kaos u organizmu i uvjek su izvor dobroj zaradi. Ljubav , vjera , meditacija , ispravna prehrana su koraci koji mogu ucinkovito pomoci. Svima zelim puno snage i vjere u ozudravljene. Ne postoji nista sto ce im pomoci ako nevjeuju i nusu donjeli odluku .
BigLima
Prijatelj

PostPostao/la Ivanicapeca dana pet kol 13, 2010 9:10 am

BigLima je napisao/la:..mislim da DarkoV ima pravo.Kod ostecene stanice ukoliko se nemoze poraviti dolazi do takozvanonog samo unistenja , ako se to ne dogodi dolazi do promjene DNA kao sto kaze Ivanica. Te stanice pocinju tada svoj zivot, vrlo su inteligentne uspjevaju zavarati imunski sistem, napraviti kaos u organizmu i uvjek su izvor dobroj zaradi. Ljubav , vjera , meditacija , ispravna prehrana su koraci koji mogu ucinkovito pomoci. Svima zelim puno snage i vjere u ozudravljene. Ne postoji nista sto ce im pomoci ako nevjeuju i nusu donjeli odluku .

Vanda je vrlo lijepo opisala kako sve to funkcionira, po znastvenim spoznajama.
Inače, ne slažem se s tobom da su stanice inteligntne. Glupe su ko jedna stvar...e da bar mutiraju na tu inteligentnu razinu, jer bi tada shvatile da domaćinovom smrću i one umiru, pa bi onda ostvarile neku simbiozu sa domaćinom. Svaka normalna živa stanica želi živjeti. One ne zavaravaju imunitet, već je imunitet srozan lošim životnim navikama i otrovima koje svjesno/nesvjesno unosimo u sebe, pa krenu oštećenja koja više imunitet nije u stanju držati pod kontrolom. Svi mi u svakom trenutku imamo određenu koncetraciju malignih stanica u tijelu koje taj imunitet kontrolira. Osim toga tu su i oštećenja na nekim genima, ali ti geni nisu presudni u cijeloj priči, već naš odnos prema tim genima.
Kroz trnje do zvijezda.
Ivanicapeca
Site Admin

Natrag na Alternativno (komplementarno) liječenje

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.